Як краще вчити 3д графіку

Роздуми щодо найбільш ефективного навчання 3Д графіці. Технічний директор студії Pixar Neil Blevins нещодавно в персональному блозі поділився своїми міркуваннями щодо оптимального місця навчання 3D графіку. (де він порівняє будинок і навчальний заклад). Ми зробили переклад кількох тез і вирішили поділитися з вами.

Для початку він звертає вашу увагу на те, що в навчальному закладі він отримав лише бакалавра з образотворчого мистецтва в дизайні, де вчив: малюнок, історію мистецтва, теорію світла, Adobe Ілюстратор та Фотошоп. Тобто. у навчальному закладі 3D він не вивчав.

Потім він пояснює, що перед тим як піти в реальний клас за 3D графікою, вам краще вдома з відео уроків або лекцій вивчити теорію. Так, прийшовши на уроки, ви можете в реальному часі робити завдання у присутності викладача, поставити питання в індивідуальному порядку, щоб отримати відповідь на нього відразу.

На доказ цієї своєї думки він навів такі докази:

1.Для початку у вас має бути освіта з образотворчого мистецтва, класична. Для того, щоб розширити ваш же світогляд. Тому що всі курси з 3D мають вузьку спрямованість. Наведу приклад: ось ви закінчили курси і тепер ви моделлер по 3D персонажам, ви тепер знаєте, що буде якщо натиснути кнопки 3ds Max або Maya, знаєте, що є правильна топологія, навіщо потрібні лупи і як робити UV-розгортку), але ж ви а не знаєте нічого про об’єм, силует, колір, композицію, колір. І коли ви побачите коров’ячі роги, ви не знатимете, що вони означають. І чому у персонажа мають бути тонкі повіки, і кількість пальців має бути 4, а не 5. Що рівномірна щільність деталей по всьому персонажу не повинна бути рівномірною, а 7 людських голів – це висота пропорційного людського тіла. Це я вдався у подробиці, щоб ви вловили суть.

2.Будьте мотивовані. Оскільки люди- це загалом стадо. Тобто. якщо ви постійно сидите в одному місці з таким же, як і ви шукають, що прагнуть розвитку тридешниками, то в результаті прагнете розвитку і до кращої версії себе. Якби ви сиділи один удома, то мотивації щось зробити у вас було б менше.

3.Швидкість отримання інформації. Сидячи вдома і ставлячи питання на форумах, ви можете днями і ночами чекати відповіді на питання, що вас цікавить, і так і не отримати його. Що не можна сказати про навчання у класі. Ви отримаєте відповідь миттєво.

4. Оцінка вашої роботи. Все, що йдеться в мережі, відрізняється від того, що можна почути в реальному житті в очі. У мережі ви ніколи не знаєте, хто саме може критикувати вас, чи це професійний 3D художник або просто троль. У реальному житті, якщо вам в обличчя скаже ваше керівництво, що ваша робота гівно, і надвечір потрібна хороша, тут все залежить від вас і вашого сприйняття дійсності.

5.Коммандний дух. Ви запитаєте, як це стосується того, хто хоче працювати фрілансером? Так от, як показує досвід, краще спочатку пройти через роботу в команді, потім піти у фріланс. Для того, щоб навчитися там вмінню розподілити завдання, робити щось не зовсім подобається, вміти щось запитати. Такі навички взаємодії з людьми неможливо отримати, перебуваючи весь час удома.

6.Для того, щоб з чогось почати, йдіть у клас, там є вже і накручене залізо, і дорогі програми, і багато чого ще. Адже для старту вам це поки що все не потрібно, вам потрібні навички.

7. Комунікації. Заводьте потрібні зв’язки, дізнавайтеся про людей і нехай люди дізнаються про вас. Чим ширше ставатиме це коло- тим краще для вас. Буває так, що хтось із вашої групи, перебуваючи вже на новій роботі, може покликати вас до себе, тому що пам’ятає ваші показники за вашим класом при роботі в команді.

Що мені хотілося б додати особисто від себе, звичайно навчання вдома має багато плюсів: можна поєднувати з основним видом діяльності, ви самі мотивуєтеся, але разом з усім цим потрібно шукати вирішення проблем самостійно. Так що, що вибрати зрештою, вирішувати вам. Зважуйте всі плюси та мінуси, виходячи з індивідуальної ситуації.