Програмне забезпечення для 3D моделювання

Програмне забезпечення для 3D-моделювання дозволяє створювати базові 3D-моделі персонажів чи об’єктів. Повнофункціональні програми надають інструменти, необхідні для надання реалістичності деталям дизайну. На ринку є багато програм для 3D-моделювання. Деякі з найпопулярніших перераховані тут:

AutoCAD робив 3D софт задовго до того, як він став популярним. Це професійне комерційне програмне забезпечення існує з 1982 року та багатьма дизайнерами вважається золотим стандартом. Він доступний для операційних систем Windows та MacOS.

ZBrush від Pixologic включає методи ліплення з глини у програмне забезпечення професійного рівня. Цей процес займає багато годин, тому він не рекомендується для початківців у 3D-дизайні. Ті ж розробники створюють Sculptris, схожий, але простіший, безкоштовний додаток для 3D-моделювання, який можуть спробувати спочатку нові 3D-дизайнери.

3DS Max від Autodesk користується популярністю серед розробників відеоігор та художників візуальних ефектів та архітектурних візуалізаторів. Хоча програмне забезпечення може обробляти анімацію та розробку, ці функції вимагають широкого навчання для освоєння. 3DS Max працює з Windows.

SketchUp – це 3D-програма для дизайнерів, які мають деякий досвід у 3D-моделюванні. SketchUp спеціалізується на архітектурних конструкціях та часто використовується для візуалізації архітектури, дизайну інтер’єру, міського планування, проектування та будівництва. Він доступний для операційних систем Windows та MacOS.

Blender – це безкоштовне програмне забезпечення для 3D-моделювання з відкритим вихідним кодом, що підходить для створення анімаційних фільмів, візуальних ефектів, графіки, інтерактивних програм та відеоігор. Він працює в операційних системах Windows, MacOS та Linux.