Програми для тривимірного моделювання

Існує досить велика кількість різних програм для 3D моделювання. Так, однією з популярних програм, які спеціально розроблені для створення тривимірної графіки та дизайну інтер’єрів, є програма 3DS MAX Design. Вона дозволяє реалістично візуалізувати об’єкти різної складності. Крім того, “3DS MAX Design” дає можливість компонувати їх, задавати траєкторії переміщень і зрештою навіть створювати повноцінне відео за участю тривимірних моделей. Хоча така робота, звичайно ж, вимагає у спеціаліста серйозних навичок, а також великих комп’ютерних ресурсів, насамперед обсягів пам’яті та швидкодії процесора.

Іншою широко використовуваною програмою є AutoCAD. Вона також використовується для тривимірного моделювання та візуалізації, професійного архітектурно-будівельного проектування, що постійно доповнюється новими можливостями. Досить велика кількість програм може бути інтегрована з базовим ядром “AutoCAD”. Наприклад, програма для візуалізації в таких областях, як вентиляція, трубопроводи, електрика і так далі. Якщо програму “3DS MAX Design” більше віддають перевагу дизайнерам та аніматорам, то програмою “AutoCAD” в основному користуються професійні архітектори для реалізації складних проектів.

Крім того, існують вузькоспеціалізовані програми для проектування корпусних меблів – Базис-МебельщикПрограма Arcon використовується архітекторами та дизайнерами для створення дизайн-проектів інтер’єрів , а також створення архітектурних концепцій майбутніх будівель. “GeoniCS” – це лінійка професійних програмних продуктів, для фахівців у галузі геодезії та геології. Для проектування кухні продавці меблів активно використовують програму К3-Меблі. Якщо потрібно створити ландшафтний дизайн, то на допомогу приходить програма Наш сад. Програми для тривимірного моделювання потрібні в багатьох галузях, постійно випускаються нові версії та продукти. Це ще більше підтверджує той факт, що тривимірне моделювання – найсучасніший та найефективніший спосіб візуалізації.