11 безпрограшних ідей для заміського будиночка

Площа цього невеликого котеджу – трохи більше 99 квадратних метрів. Він розташований у Редмонді (США) та оточений неймовірною красою садом. Авторство проекту, що вражає своєю ергономікою, належить компанії The Cottage Company, а дизайн, наповнений простими та витонченими рішеннями, створений Ross Chapin Architects.

Максимум світла та повітря

Будиночок може похвалитися високими стелями та великою кількістю вікон. При цьому стіни і стеля пофарбовані в білу, а проникненню в інтер’єр природного світла нічого не заважає. Завдяки таким нескладним прийомам простір здається набагато світлішим і просторішим.

Шматок неба над головою

Невелике вікно у скатному даху над зоною відпочинку додає вітальні елемент заміської романтики. Увечері можна зручніше влаштуватися у кріслі та пити чай, дивлячись на зоряне небо над головою.

Компактний кухонний острів

Зона приготування в будинку не надто велика, але функціональна. Тут знайшлося місце для всієї необхідної побутової техніки та містких шаф та полиць. Щоб не захаращувати простір, автори проекту віддали перевагу компактному кухонному острову, що виконує роль барної стійки. Це дозволило збільшити робочу поверхню та організувати додаткове зберігання.

Ефективне використання простору

Наявну площу автори проекту задіяли максимально ефективно: на кухні використано навіть простір над холодильником, а на другому «півповерхі» біля сходів знайшлося затишне місце для робочого столу. Правильно обране місце для їдальні Обідню зону дизайнери розмістили у затишному еркері з видом на сад. Якщо погода дозволяє, можна відчинити вікна і отримати повне відчуття обіду в оточенні природи. Що може бути краще, ніж засипати і прокидатися з видом на пишну зелень? Або починати день, виходячи на терасу, що примикає до спальні, і вдихаючи свіже повітря? Прекрасне затишне та функціональне рішення для будь-якого заміського будинку.

Продумане зберігання у ванній

У ванній кімнаті передбачено чимало містких шаф та стелажів для рушників, побутової хімії та різноманітного лазневого приладдя. Це дозволяє зберігати все необхідне безпосередньо в санвузлі, а також уникнути захаращення додатковими системами зберігання інших приміщень. «Напівповерх» Будинок двоповерховий, але строго кажучи, з погляду планування, поверху всього півтора: другий «напівповерх» нависає над першим у вигляді балкона. Тут розміщуються хазяйська та гостьова спальні з сусідніми санвузлами та терасою. «Сімейна» гостьова спальня У додатковій спальні знайшлося місце для односпального та двоспального ліжок, це дозволяє розмістити з комфортом сім’ю з дитиною. Гостьова кімната оформлена дуже по-домашньому: з ненав’язливим декором, вікном у даху та світильниками з м’яким світлом.

Облік особливостей планування

У гостьовому санвузлі особливо очевидна грамотна робота дизайнерів із простором. Щоб заощадити місце, було обрано кутову душову кабіну і кутову тумбу під раковину. Велике дзеркало візуально збільшує приміщення, а кілька декоративних дрібниць додають затишку.

Затишна веранда

Облаштована веранда робить життя та відпочинок у заміському котеджі ще більш комфортними та додає затишку цьому будиночку.