Як стати декоратором чи дизайнером інтер’єру

Практичні поради

Якщо ви відчуваєте, що маєте гарний смак і цю думку не тільки вашу, а й сторонніх людей, то не замислюйтесь і спробуйте себе в дизайні серйозно. Досвідчений дизайнер інтер’єру завжди знає, як переформатувати незграбний інтер’єр у правильний, він знає, що потрібно поміняти, тому почніть практикуватися.

Погляньте, перш за все, на свій будинок або квартиру очима недосвідченого дизайнера, який подає надії, спробуйте щось змінити і уявити це у своїй голові. Запустивши уявний процес, тепер наповніть свої думки ідеями: йдіть у салони, читайте журнали, інтернет та блоги, знайдіть хорошу літературу.

Поки це не стало вашим основним заробітком і є час повчитися вечорами – обов’язково запишіться на всілякі безкоштовні онлайн курси з дизайну, які надають дуже багато іноземних університетів, заразом і підтягніть англійську мову.

Починайте освоювати архітектурну 3Д візуалізацію і програми такі як 3d MAX, Corona Rendeder, V-ray та інші. Хоча це дуже складні для освоювання програми, але вони вам знадобиться, коли ви захочете зобразити свої реалістичні ідеї на папері. Ви повинні вивчити багато матеріалів та можливості їх використання, вчитеся робити правильні композиції.

Ви повинні знати все про меблі, її різновиди, тонкощі дизайну та виробників. Просіть друзів, щоб дали вам попрактикуватися на їх інтер’єрі, навіть, якщо це забере у вас багато часу і вам ніхто не заплатить, знайте, що зробивши дизайн адекватним людям, які вам віддячать, то це буде сигналом, що все виходить.

Якщо ви кілька разів декорували приміщення, і вже розумієте, що не бездарні, настав час, робити портфоліо, настав час думати про маркетинг свого таланту, але не забувайте щохвилини освоювати щось нове, навчайтеся, йдіть у ногу з сучасними тенденціями. Коли «сарафанне радіо» або інші методи принесуть плоди і люди почнуть вас рекомендувати, настав час кидати основну роботу, якщо така є, або кухонні справи і віддавати себе своєму покликанню – декору та дизайну та інтер’єру.