Які є види кутових диванів

Кутові дивани тісно ввійшли в наше повсякденне життя. Без них тяжко уявити собі інтер’єр малогабаритної квартири. Вони бувають як розкладні, так і призначені тільки для сидіння, тобто не трансформуються. Більшість моделей належить до першої категорії. Не розкладні моделі найчастіше використовують на терасах, балконах, кухнях, кафе, літніх майданчиках. Умовно можна виділити основні групи:

  • дивани трансформери для всіх типів кімнат;
  • кухонні дивани (їх ще називають кухонні куточки);
  • моделі менші або мініатюрки (це односпалки, симбіоз невеликої софи та диванчика).

В інтернет-магазині Kram-ua представлені варіанти кутових диванів, що обов’язково вам сподобаються. Спеціалісти магазину із задоволенням допоможуть вам у виборі саме тієї моделі кутового дивану, що підійде під всі ваші запити.

63553ea63dead.jpeg

Розкладні дивани

Дані моделі можна розділити за способом трансформації спального місця та типом механізмів розкладки.

З механізмом “Дельфін”

Найчастіше використовують механізм “дельфін”. У цьому випадку конструкцію називають приставний елемент чи козетка, знаходиться ніша для білизни. Для доступу до ніші піднімається м’який елемент козетки за допомогою пружинного механізму та фіксатора. Під основною частиною меблів знаходиться додатковий матрац. Висувається ніша, витягується та фіксується спальне місце.

До переваг цих моделей відноситься те, що в м’яку частину можна вмонтувати пружинний блок, який не буде просідати. Такі малогабаритні кутові дивани у вітальню – оптимальний варіант.

За типом софи

Цей механізм розкладки передбачає наявність пружинного блоку. Принципова відмінність моделей цього ряду полягає в тому, що додатковий матрац укладений другим шаром на довшу м’яку частину. Під нею знаходиться габаритна ніша для білизни. Вона висувається та служить каркасом для розкладання м’якої частини. Додаткове місце для постільних речей може бути в меншій частині дивана. Габаритні розміри такі ж, як і вище описаних моделей.

«Єврокнижка» та «книжка»

Кутовий диван невеликий без підлокітників може розкладатися на кшталт «єврокнижки». У цьому випадку додаткове спальне місце – спинка дивана. Висувається вперед велика м’яка частина, спинка опускається. Ніша знаходиться під висувною частиною. Такі дивани комплектуються диванними подушками.

“Книжка” – довга частина складається як усім відомий диван-ліжко. Сучасний механізм дещо вдосконалено. Можна зафіксувати спинку у двох положеннях. Перевага цих систем у тому, що вони можуть не комплектуватись підлокітниками. Мінімальні габарити таких моделей: 2,2м*1,6м.

Інші варіанти

Є й такий цікавий варіант – диван із поворотним механізмом. Основна частина приєднується до приставної за допомогою поворотної системи. Ніша знаходиться у маленькій м’якій частині. Не менш затребуваною можна вважати модель “Французька розкладачка”. У цьому випадку диван розкладається за допомогою вмонтованої у більшу частину розкладачки зі спальним місцем. Також популярним є механізм «Акордеон», коли спальне місце розкладається за типом гармошки. При цьому ніша для білизни розташована у приставній частині.

Кутові дивани для вітальні

Всі перераховані вище види диванів зі спальним місцем підходять для невеликої вітальні. При виборі потрібно відштовхуватися не тільки від виду трансформації, та й від оформлення моделі. В інтер’єрі зі стилістикою мінімалізм впишуться лаконічні моделі без підлокітників. Цікаво виглядають оригінальні конструкції із вбудованим у кутовий сегмент столиком, а також моделі з боковинами у вигляді полиць. Так диван стає більш функціональним. Популярні тканинні оббивки з однотонних неворсистих тканин, структурованих під мішковину.

Дивани для дитячої кімнати

Відштовхуючись від габаритів приміщення, ставлять звичайні кутові дивани або, якщо мало місця, мініатюрки. Маленькі диванчики є такими конструкціями, які складаються з жорсткого каркаса. До нього прикріплено м’яку частину. Розкладається така модель на кшталт софи. Висувається вперед елемент меблів. На нього опускається матрац. Ніша для постільних речей знаходиться під м’якою частиною.

Кухонні куточки

Кутові дивани для кухні стали популярними меблями в пострадянський період, але тоді вони були однотипними. Моделі меблів обмежувалися кількома видами. Для маленької кухні компактні кутові дивани і зараз незамінні. Модельний ряд значно розширився.

Кутові диванні конструкції із штучної шкіри досить практичні, вони не так забруднюються, легко миються. Можна підібрати колір оббивки. Наприклад, світло-бежевий або білий диван виглядає елегантно, до того ж не здається громіздким. Додатковою перевагою є господарська ніша, якою часто комплектують кухонні кутові дивани.

Кухня іноді виконує функцію міні-вітальні, в якій за вечерею чи обідом збирається вся родина. Куточок ідеально вписується у цю концепцію.

Малогабаритні кутові дивани – це ідеальне рішення для квартир та будинків невеликої площі. Завдяки меблевим дизайнерам та новим видам оббивного матеріалу, вони стали гарним, зручним елементом інтер’єру.